Intreaba expertul: Tratamentul PRP (Plasma imbogatita cu trombocite)

July 1, 2021 by Birisiu Carol0
PRP.jpg

Tratamentul PRP

1. Ce este plasma bogată în trombocite ?

Dr. Birisiu : Plasma bogata in trombocite reprezintă trombocitele concentrate din sange integral combinate cu plasma. Exista o variabilitate extraordinara in diferite preparate comerciale de PRP, cu variabilitate in concentratia de trombocite, globule albe, globule rosii și diverse proteine ​​plasmatice.Tratamentul PRP

2. Cum funcționează tratamentul ?

Dr. Birisiu: Trombocitele contin diverse proteine ​​care pot imbunatati proliferarea celulara, cresterea vaselor de sange și eventuala vindecare a țesuturilor. PRP se administreaza pacientilor printr-o injectie, iar ghidarea cu ultrasunete poate ajuta la plasarea precisă a PRP. După injectie, pacientul trebuie să evite exercitiile pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a începe un program de exerciții de reabilitare.

3. Ce conditii pot fi tratate cu PRP?

Dr. Birisiu: PRP a fost examinat pentru tratamentul mai multor afectiuni musculo-scheletice, inclusiv leziuni ale tendonului, ligamentului, cartilajului, mușchilor, meniscului și oaselor. Cele mai promitatoare date sunt pentru problemele degenerative ale tendonului, cum ar fi cotul jucatorului de tenis sau golf si tendinita rotuliana la genunchi.

4. Este eficient tratamentul PRP?

Dr. Birisiu:. În general, datele care sustin eficacitatea PRP sunt foarte limitate. Exista cateva date care demonstreaza un efect pozitiv in tratamentul tendinopatiei degenerative. Date din literatura existenta arata rezultate promitatoare.

5. Există riscuri în cazul tratamentului PRP?

Dr. Birisiu. Riscurile tratamentului PRP sunt minime, deoarece acesta este sânge derivat de la același pacient. Există un risc indepărtat de infecțte prin aspirarea sangelui sau injectarea la locul tratamentului. Un raspuns advers sau alergic la PRP ar fi extrem de putin probabil, deoarece acesta este un material autolog.

Infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP – Platelet-Rich Plasma), sau preparat autolog cu plasma conditionata, reprezinta una dintre optiunele moderne de tratament pentru anumite probleme articulare. Desi trombocitele – celulele mici din sange care intervin in procesul de coagulare – sunt cunoscute mai ales pentru rolul pe care il au in oprirea sangerarii, prin continutul lor bogat in factori de crestere, au proprietati regenerative si un rol important si in refacerea leziunilor, ceea ce a dus la utilizarea plasmei imbogatite cu trombocite in aria afectiunilor ortopedice.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata