Intrebari si raspunsuri despre leziunile cartilajului

July 1, 2021 by Birisiu Carol0
Leziunea-_de_cartilaj_Condropatia_Artro_Sport_Clinic.jpg

Leziunile cartilajului :

1. Puteți vorbi despre starea actuală a cartilajului artificial? Am fost operat la genunchi acum 20+ ani și mi-au îndepărtat cartilajul de pe genunchiul stâng și acum mă doare atât de mult!

Oamenii confunda adesea cartilajul și meniscul. Primul acoperă capatul osului cu un continut ridicat de apă, care ajuta articulatiile sa alunece unul impotriva celuilalt, in timp ce cel din urma este realizat din fibrocartilaj și rolul sau principal este de a proteja cartilajul de esecul timpuriu. Avem noi tehnologii pentru a le înlocui și a le restabili pe ambele pentru a prelungi longevitatea genunchiului, cum ar fi autogrefa osteocondrală , implantarea cartilajului autlogoos , precum și alogrefele mensiscale.

 2. Mi-ar placea sa stiu cum sa am grija de articulatiile care mi-au mai rămas. Am 2 glezne bune si 1 cot, iar restul corpului este total distrus. Tocmai am avut o proteza de sold si am asteptat o inlocuire a genunchiului drept,  Am fost verificat pentru artrita reumatoida, dar a fost negativ. Ce ar putea face ca articulatiile mele să se distruga singure? 

Există trei forme de bază ale artrozei. Unul este osteoartrita, care este o scadere treptată a cartilajului cu timpul. Cealalta este artrita inflamatorie care apare la persoanele mai tinere atunci când propriul sistem imunitar al organismului se ataca ca in artrita reumatoida, iar ultima este artrita post traumatica, care este rezultatul unui traumatism la o articulatie. Cel mai bine este să aveti acest lucru evaluat de un medic.

  3. Joaca PRP un rol in leziuni cartilaj?

Rezultatele sunt promitatoare atunci cand se folosesc mai multe sedinte de PRP si asociate cu acid hialuronic dar datele sunt limitate. Ele sunt cel mai bine utilizate pentru leziunile musculare ale tendonului.

  leziunile cartilajului4. Care este cercetarea actuală privind leziunile cartilajului?

Exista numeroase tehnologii noi care utilizeaza progrese in implantarea autologa de condrocite, cartilaj tanar si cartilaj macinat. Exista argumente pro si contra in toate acestea și depind de experiența pacienților și a chirurgului.

  5. Am o leziune a cartilajului la genunchi si este posibil să fie nevoie de țesut transplantat. Este ceva obisnuit? Sunt cei mai multi pacienti capabili să revina la activitatea sportiva?

Acest lucru este foarte frecvent. Majoritatea indivizilor sunt capabili să revină la sporturi de nivel inalt după o reconstructie de ligament incrucisat anterior (transplant de alogrefa). Persoanele pot fi active si după alogrefa meniscala și osteocondrala, in functie de leziunile asociate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata