Sindromul compartimentului

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
84a540f1f02f4199b6a44d5651c8a391.jpg

Sindromul compartimentului

Sindromul compartimentului este o afectiune dureroasa care apare atunci cand presiunea intr-un compartiment  muscular creste la niveluri periculoase. Aceasta presiune poate scadea fluxul sanguin, ceea ce impiedica hranirea si oxigenul sa ajunga la celulele nervoase si musculare.

Sindromul compartimentului poate fi acut sau cronic.

Sindromul de compartiment acut este o urgenta medicala. Este de obicei cauzata de o ranire grava. Fara tratament, aceasta poate duce la leziuni musculare permanente.

Sindromul de compartiment cronic, cunoscut si sub numele de sindrom de compartiment exertional, nu este de obicei o urgenta medicala. Este cel mai adesea cauzata de efort atletic.

Sindromul compartimentului

 

Cauze

Sindromul acut de compartiment

Sindromul de compartiment acut se dezvolta de obicei dupa o ranire severa, cum ar fi un accident de masina sau un os rupt. Rareori, se dezvolta dupa un prejudiciu relativ minor.

Conditiile care pot provoca sindromul de compartiment acut includ:

O fisura
Un muschi puternic zdrobit

Acest tip de vatamare poate aparea atunci cand o motocicleta cade pe piciorul calaretului sau un jucator de fotbal este lovit in picior cu casca altui jucator.

Fluxul sanguin restabilit dupa circulatia blocata

Acest lucru poate aparea dupa ce un chirurg repara un vas de sange deteriorat care a fost blocat timp de cateva ore. Un vas de sange poate fi, de asemenea, blocat in timpul somnului. Daca stati prea mult timp intr-o pozitie care blocheaza un vas de sange, miscarea sau trezirea pot provoca aceasta conditie. Cei mai multi oameni sanatosi se vor misca in mod natural atunci cand fluxul de sange catre un membru este blocat in timpul somnului. Dezvoltarea sindromului de compartiment in acest mod apare de obicei la persoanele care sunt compromise neurologic. Acest lucru se poate intampla dupa intoxicatie severa cu alcool sau alte medicamente.

Utilizarea steroizilor anabolizanti

Administrarea steroizilor este un posibil factor in sindromul de compartiment

Bandaje constrictoare

Mulaje si bandaje stramte pot duce la sindromul compartimentului. Daca simptomele sindromului de compartiment apar, indepartati sau slabiti orice bandaje constrictoare. Daca aveti o distributie, contactati imediat medicul.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata