Cifoza posturala

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
a00423f01.jpg

Cifoza posturala

Cifoza posturala, cel mai frecvent tip de cifoza, devine de obicei vizibila in timpul adolescentei. Se observa clinic ca o postura slaba sau ca o subrescare, dar nu este asociata cu anomalii structurale severe .Curba cauzata de cifoza posturala este de obicei rotunda si neteda. Poate fi adesea corectata de pacient atunci cand i se cere sa „ridice in picioare drept”.Cifoza posturala este mai frecventa la fete decat la baieti. Este rareori dureros si, deoarece curba nu progreseaza, de obicei nu duce la probleme in viata adulta.

Cifoza coloanei vertebrale

Cifoza  este o tulburare spinala, in care o curba exterioara a coloanei vertebrale duce la o rotunjire anormala a spatelui. Conditia este uneori cunoscuta sub numele de “giratie” sau – in cazul unei curbe severe – ca “cocosare”. Cifoza poate aparea la orice varsta, dar este comuna in timpul adolescentei.

In majoritatea cazurilor, cifoza provoaca cateva probleme si nu necesita tratament. Un pacient are nevoie sa poarte bretele  sau sa faca exercitii pentru a imbunatati postura si a consolida coloana vertebrala. Cu toate acestea, cifoza poate fi dureroasa, poate provoca o deformare spinala semnificativa si poate duce la probleme de respiratie. Pacientii cu cifoza severa au nevoie de o interventie chirurgicala pentru a ajuta la reducerea curbei excesive a coloanei vertebrale.

Cifoza reprezinta o curbare antero-posterioara a zonei toracale a coloanei vertebrale si afecteaza regiunea dintre omoplati, rotunjind. In mod normal, coloana se curbeaza in zona gatului, a partii superioare a spatelui, pentru a absorbi efectul sustinerii corporale.

Daca ai cifoza, apare o usoara cocoasa in partea superioara a spatelui, iar deformarea duce la o presiune suplimentara asupra coloanei si pot aparea inclusiv dificultati respiratorii.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata