Sindromul de compartiment cronic

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
knee-pain-blog-colorado-pain-care.jpg

Sindromul de compartiment

Sindromul Cronic de Compartiment

Sindromul de compartiment cronic este cauzat de exercitii fizice. Sportivii care participa la activitati cu miscari repetitive, cum ar fi alergarea, ciclismul sau inotul, sunt mai susceptibili de a dezvolta acest sindrom. Acest lucru este, de obicei, usurat prin intreruperea exercitiului, si nu este periculos.

Acest sindrom sprovoaca durere sau crampe in timpul exercitiilor fizice. Aceasta durere dispare atunci cand activitatea se opreste. Cel mai adesea apare la picior.

Simptomele pot include, de asemenea:

  • Amorteala
  • Dificultate la deplasarea piciorului
  • Muschi vizibil umflat

Sindromul Acut de Compartiment

Semnul clasic al sindromului de compartiment acut este durerea, mai ales atunci cand muschiul din compartiment este afectat.

Durerea este mai intensa decat ceea ce ar fi de asteptat din prejudiciul in sine. Utilizarea sau intinderea muschilor implicati creste durerea.
Pot exista, de asemenea, furnicaturi sau senzatii de arsura (parestezii) sau amorteala
Compartimentul se poate simti strans sau plin.
Amorteala sau paralizia sunt semne tarzii ale sindromului de compartiment. Acestea indica de obicei leziuni permanente ale tesutului.

Absenta pulsului, paloarea, parestezia si durerea sunt semne traditionale ale ischemiei acute in membru, si se manifesta in stadiile tardive ale sindromului de compartiment. Din punct de vedere al simptomelor, pacientul cu sindrom de compartiment poate sa simta o durere crescatoare si care depaseste proportia leziunii originale. Durerea este una profunda, asemanatoare unei crampe, fiind agravata de miscarile pasive ale muschilor afectati

La efectuarea unui examen clinic, evidentierea unei traume si deformarea grosiera constituie motive de alerta in legatura cu posibilitatea dezvoltarii sindromului de compartiment. Foarte utila este si compararea membrului afectat cu cel normal.

Tratamentul este in general chirurgical si reprezentat prin eliberarea tensiunii de la nivelul compartimentelor afectate.

Sindromul de compartiment cronic


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata