Rana tendoanelor flexoare

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
20d95e07385040d4ba70ed77e95556ed.jpg

Leziunile tendoanelor flexoare

Rana tendoanelor flexoare

Rana tendoanelor flexoare poate apare in urma taieturilor adanci pe partea palmei la nivelul degetelor, mainii, incheieturii mainii sau antebratului si va poate afecta tendoanele flexoare, care sunt tesuturile care ajuta la controlul miscarii din mana. O leziune a tendonului flexor poate face imposibila indoirea degetelor.

Tendoanele sunt tesuturi care conecteaza muschii la oase. Atunci cand muschii se contracta, tendoanele trag oasele. Acest lucru face ca partile corpului (cum ar fi un deget) sa se miste. Muschii care misca degetele si degetul mare sunt localizati in antebrat. Tendoanele lungi se extind de la acesti muschi prin incheietura mainii si se ataseaza la oasele mici ale degetelor si degetul mare.

Un tendon rupt sau taiat in antebrat, la incheietura mainii, in palma, sau de-a lungul degetului va face imposibila indoirea uneia sau mai multor articulatii intr-un deget. Deoarece tendoanele flexoare sunt foarte apropiate de suprafata pielii, o taietura adanca va lovi cel mai probabil un tendon flexor. In aceste cazuri, tendonul este adesea taiat in doua bucati. Ca o banda de cauciuc, tendoanele sunt sub tensiune, deoarece acestea conecteaza muschiul la os. Daca un tendon este rupt sau taiat, capetele tendonului se vor desprinde.

Rana tendoanelor flexoare

ceea ce face imposibil pentru tendon sa se vindece pe cont propriu. Deoarece nervii la degete sunt, de asemenea, foarte aproape de tendoane, o taietura le poate deteriora, de asemenea. Acest lucru va duce la amorteala pe una sau pe ambele parti ale degetului. Daca vasele de sange sunt, de asemenea, taiate, degetul poate sa nu aiba alimentare cu sange. Acest lucru necesita o interventie chirurgicala imediata.. Ocazional, tendoanele flexoare pot fi taiate partial sau rupte. Cu o ruptura partiala a tendonului, poate fi inca posibil sa va indoiti degetul, dar nu complet. Rana tendoanelor flexoare poate fi dificil de diagnosticat dar se poate trata.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata