Leziuni la nivelul umerilor

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
c9d74f4641cb49adaaadb194000a1b33.jpg

Leziuni la nivelul umerilor

În 2006, aproximativ 7.5 de milioane de oameni au mers la cabinetul medicului cu leziuni la nivelul umerilor, inclusiv entorse si tulpini ale umarului și bratului superior. Peste 4.1 milioane dintre aceste vizite au fost pentru probleme legate de manseta rotator.

Leziunile umărului sunt cauzate frecvent de activitati atletice care implica miscari excesive, repetitive, deasupra capului, cum ar fi inotul, tenisul, pitching, și haltere.  Leziunile pot aparea si in timpul activităților de zi cu zi, cum ar fi spalatul peretiilor si gradinarit.

Leziuni la nivelul umerilor:

Instabilitate

Uneori, una dintre articulatiile umarului se misca sau este fortata sa iasa din pozitia normala. Aceasta conditie se numeste instabilitate și poate duce la o dislocare a uneia dintre articulatiile din umar. Persoanele care sufera de o problema de instabilitate vor simti dureri atunci cand isi ridica bratul. De asemenea, se poate simti ca si cum umarul lor aluneca din loc.

Leziuni obisnuite la nivelul umerilor

Impingemnt acromial

Acest impingement acromial este cauzat de frecarea excesiva a muschilor umerilor fata de partea superioara a lamei umarului, numita acrmion.

Problemele de luxatie pot aparea in timpul activitatilor care necesita o miscare excesiva a bratului deasupra capului. Ingrijirea medicala ar trebui sa fie cautata imediat in cazul inflamarii umarului, deoarece ar putea duce în cele din urma la o leziune mai grava.

Leziuni ale coafei rotatorii

Coafa rotatorilor este una dintre cele mai importante componente ale umarului. Acesta este formata dintr-un grup de muschi si tendoane care detin oasele articulatiei umarului impreuna. Muschii rotator manseta ofera persoanelor fizice cu capacitatea de a ridica bratul lor si sa ajunga deasupra capului. Cand manseta rotator este ranita, uneori oamenii nu recupereaza functia completa a umarului necesara pentru a participa in mod corespunzator la o activitate atletica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata