Fractura de clavicula

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
a00072f04.jpg

Fractura de clavicula

Fractura de clavicula reprezinta o fisura sau chiar ruptura in clavicula, unul dintre oasele principale ale umarului. Acest tip de fractura este destul de comuna – reprezentand aproximativ 5% din toate fracturile adulte. Cele mai multe fracturi de clavicule apar atunci cand are loc o cadere pe umar, care pune presiune asupra osului. O clavicula rupta poate fi foarte dureroasa si poate face dificila miscarea bratului.

Cele mai multe fracturi de clavicule pot fi tratate prin purtarea unei fase pentru a mentine bratul si umarul stabil in timp ce osul se vindeca.

Clavicula este unul din oasele principale ale articulatiei umarului, este un os pereche in forma de S italic culcat. ce conecteaza centura scapulara de scheletul axial si are rolul de a sustine si a da stabilitate si forta umarului.

Acest tip de fracturi reprezinta intre 40%-60% din totalul fracturilor produse la nivelul umarului, cel mai frecvent mecanism de producere fiind cel traumatic indirect, prin cadere pe umar sau pe mana. Ca si localizare cele mai frecvente fracturi se produc la nivelul treimii mijlocii a claviculei urmate de fracturile treimii laterale, cele mediale avand cea mai mica frecventa.

Simptome

Fractura de clavicula

Acest tip de fractura poate fi foarte dureroasa si poate face dificila deplasarea bratului. Alte semne si simptome ale unei fracturi pot include:

Lasarea umarului in jos si inainte
Incapacitatea de a ridica bratul din cauza durerii

O senzatie de macinare atunci cand incercati sa ridicati bratul

Vanatai, umflaturi si/sau sensibilitate asupra claviculei


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata