Displazia de sold a adolescentului

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
a00710f01.jpg

Displazia de sold a adolescentului

Displazia de sold a adolescentului este rezultatul final al displaziei de dezvoltare a soldului, o afectiune care apare la nastere sau la inceputul copilariei. Acesti pacienti nu pot prezenta simptome de displazie de sold pana la atingerea adolescentei.

Tratamentul pentru displazia de sold a adolescentului se concentreaza pe ameliorarea durerii pastrand in acelasi timp articulatia naturala a soldului pacientului. In multe cazuri, acest lucru se realizeaza prin interventie chirurgicala pentru a restabili anatomia normala a articulatiei si a intarzia sau pentru a preveni debutul osteoartritei dureroase. Intr-un sold normal, bila de la capatul superior al femurului se fixeaza ferm in soclu, care este o portiune curbata a pelvisului numita acetabul.

In cazul tinerilor, articulatia soldului nu s-a dezvoltat in mod normal, acetabul este putin adanc pentru a sustine capul femurului. Aceasta anomalie poate provoca osteoartrita, o afectiune in care cartilajul articular din articulatie se uzeaza.

Displazia de sold a adolescentului

Cauze

Displazia soldului adolescentului rezulta de obicei din displazia de dezvoltare a soldului (DDH) nedescoperita sau netratata in timpul copilariei sau a copilariei timpurii.

Displazia de dezvoltare a soldului poate aparea in familii, transmisa de la o generatie la alta. Acesta poate fi prezenta in ambele solduri si in orice individ. De obicei afecteaza soldul stang si apare mai des la:

Fete
Copii nou-nascuti
Bebelusi nascuti in pozitia de breech

Simptome

Displazia de sold la copiii mai mici nu este o afectiune dureroasa. Cu toate acestea, in timp, durerea rezulta atunci cand fortele modificate in sold provoca modificari degenerative sa apara in cartilajul articular si labrum. In cele mai multe cazuri, aceasta durere este:

Situata in zona inghinala, desi uneori poate fi mai mult spre exteriorul soldului
Ocazional si usor initial, dar poate creste frecventa si intensitatea in timp
Mai rau cu activitatea sau aproape de sfarsitul zilei
Unii pacienti pot experimenta, de asemenea, sentimentul de blocare, capturare, sau popping in interiorul inghinala.

Displazia de sold a adolescentului


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata