Dislocarea cotului

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
2f617a7c77434143b090196e2f5e2cab.jpg

Dislocarea cotului

Dislocarea cotului apare atunci cand suprafetele de imbinare ale cotului sunt separate. Dislocarile cotului pot fi complete sau partiale si, de obicei, apar dupa o trauma, cum ar fi o cadere sau un accident. Intr-o dislocare completa, suprafetele de imbinare sunt complet separate. Intr-o dislocare partiala, suprafetele de imbinare sunt doar partial separate. O dislocare partiala este, de asemenea, numit o subluxatie.

Anatomia

Trei oase se unesc pentru a face articulatia cotului. Humerusul este osul din bratul superior. Doua oase de pe antebrat (raza si ulna) formeaza partea inferioara a cotului. Fiecare dintre aceste oase are o forma foarte distincta.

Ligamentele conectate la oase mentin articulatia cotului impreuna si oasele in aliniere corecta.

Dislocarea cotului

Cotul este atat o articulatie, cat si o articulatie sferica si tubulara. Pe masura ce muschii se contrac

ta si se relaxeaza, la cot apar doua miscari unice. Indoirea are loc printr-o articulatie care permite cotului sa se indoaie si sa se indrepte. Acest lucru se numeste flexie si extensie, respectiv. Rotatia are loc prin rotirea unei articulatii sferice si a unei dulii care permite mainii sa fie rotita in sus si cu palma in jos. Aceasta se numeste supinatie si pronatie, respectiv. Leziunile si dislocarile de la cot pot afecta oricare dintre aceste miscari.

 

Tratamentul chirurgical

Intr-o luxatie complexa a cotului, interventia chirurgicala poate fi necesara pentru a restabili alinierea osoasa si a repara ligamentele. Poate fi dificil sa se realinieze o dislocare complexa a cotului si sa se mentina articulatia in linie.

Dislocarea cotuluiDupa operatie, cotul poate fi protejat cu o balama externa. Acest dispozitiv protejeaza cotul de dezlocalizare din nou. Daca vasele de sange sau leziunile nervoase sunt asociate cu dislocarea cotului, poate fi necesara o interventie chirurgicala suplimentara pentru a repara vasele de sange si nervii si pentru a repara leziunile osoase si ligamentului.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata