Diferenta congenitala a mainilor

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
06498794ff724c4a99feb6fd76593008.jpg

Diferenta congenitala a mainilor

Termenul “Diferenta congenitala a mainilor” se refera la orice conditie a mainii si bratului care este prezent la nastere. Copiii se pot naste cu multe tipuri ale aceste afectiuni si variaza in impactul lor asupra aspectului si functiei mainii. Diferentele congenitale ale mainilor se dezvolta devreme in timpul sarcinii, cand membrele superioare ale copilului se formeaza prima data. Diferenta are loc in familie sau este o afectiune medicala, dar, deseori, medicii nu sunt capabili sa determine cauza exacta. Multi copii sunt capabili sa se adapteze si sa functioneze bine fara nici un tratament. Unii copii au nevoie de terapie fizica, chirurgie, sau alte tratamente pentru a functiona mai bine.

Diferenta congenitala a mainilor

Dezvoltarea oaselor şi articulaţiilor membrelor poate fi afectată de factori genetici. Diferenta congenitala a mainilor poate afecta atat forma, cat si functia mainii si bratului copilului. Ele apar la aproximativ 20 din fiecare 10,000 de copii nascuti si sunt mai frecvente la baieti decat la fete. Diferentele dintre maini nu sunt de obicei detectate inainte de nastere. Ocazional, o diferenta, cum ar fi degetele suplimentare sau oasele lipsa pot fi vazute pe o ecografie prenatala, dar acest lucru este rar.. Diferentele congenitale de mana sunt adesea impartite in doua categorii:.

 

  • Malformatii – in care o anumita parte a mainii sau bratului nu se dezvolta normal in timp ce copilul este in utero si.
  • Deformari – in care mana si bratul incep sa se dezvolte in mod normal, dar sunt impiedicate sa faca acest lucru intr-un fel.

Malformatii apar la aproximativ 4 pana la 8 saptamani dupa conceptie – cand membrele superioare ale copilului se dezvolta pentru prima data. Deformarile pot aparea mai tarziu in timpul sarcinii.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata