Artroza mainii

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
f1d4a6bcb6ca4cfe880614dcda887c8f.jpg

Artroza mainii

Artrita mainii

Artroza la nivelul membrului superior poate apare la mai multe articulatii de la nivelul mainii si poate avea mai multe cauze. In cazul in care artrita nu este tratata, oasele se pot deforma si isi pierd mobilitatea. Acest lucru provoaca mai multa durere si limiteaza in continuare miscarea. Artrita reprezinta inflamatia articulatiei.

Cele mai frecvente tipuri de artrita sunt osteoartrita si artrita reumatoida. Articulațiile sănătoase se mișcă ușor cu ajutorul unei suprafete netede numita cartilaj articular. Cartilajul acoperă capetele oaselor și oferă o suprafață de alunecare.  Aceasta suprafata este lubrifiată de un lichid articular.  Acesta este produs capsula articulara si este secretat excesiv cand aceasta este iritata.

Mana si incheietura mainii au mai multe articulatii mici, care in miscare se mobilizeaza impreuna, Cand articulatiile sunt afectate de artrita, activitatile de zi cu zi pot fi dificile.

Artrita mainii este o boala cronica inflamatorie cu efecte la nivelul articulatiilor mainilor.  Spre deosebire de osteoartrita, artrita reumatoida afecteaza mucoasa articulatiilor, cauzand deformari dureroase care pot duce la eroziuni osoase.

O data cu instalarea artritei,  mobilitatea si forta mainilor scade, iar activitatile simple, de rutina, se pot transforma intr-o povara. Tratamentul acestei afectiuni poate include exercitii specifice, infiltratii sau operatii ce neutrailizeaza frecarile articulare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata