Leziuni comune la genunchi

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
dba736a7f8f24d2ea1e7198d9b8a83a9.jpg

Leziuni comune la genunchi

Leziuni comune la genunchi : Genunchiul tau este o articulatie complexa, cu multe componente, facandu-l vulnerabil la socuri. Durerea de genunchi este o durere extrem de comuna si care poate fi cauzata multe conditii.Diagnosticul precis este foarte important in durerile de genunchi pentru un tratament adecvat. Durerea la genunchi pot fi provocate de leziuni, probleme motorii,  artrita, dar si alte probleme medicale. Ligamentul incrucisat anterior este unul din cele patru ligamente primare din jurul articulatiei  si este un stabilizator important al genunchiului. Ligamentul incrucisat anterior poate fi  rupt ca urmare a unei traume sau a unei activitati sportive. Exista doua tipuri de tratament: nechirurgical si chirurgical (reconstructia de ligament incrucisat anterior).

Durerea de genunchi este o durere extrem de comuna si care poate fi cauzata de nenumarate conditii. Este important sa se puna un diagnostic cat mai precis, astfel incat bolnavul sa beneficieze de un tratament adecvat pentru afectiunea care ii provoaca durerile de genunchi. Durerile de genunchi pot fi provocate de leziuni, probleme motorii, unele tipuri de artrita, dar si alte probleme medicale

Fracturi

Cel mai frecvent os rupt in jurul genunchiului este patella. Capetele femurului si tibiei unde se intalnesc pentru a forma articulatia genunchiului pot fi, de asemenea, fracturate. Multe fracturi din jurul genunchiului sunt cauzate traumatisme de energie mare, cum ar fi caderi de la inaltimi  si coliziuni ale autovehiculelor.

Leziuni comune la genunchi

Luxatie

O luxatie apare atunci cand oasele genunchiului sunt in afara locului, fie complet, fie partial. De exemplu, femurul si tibia pot fi fortate sa iasa din aliniere, iar patella poate aluneca, de asemenea, din loc. Dislocarile pot fi cauzate de o anomalie in structura genunchiului. La persoanele care au o structura normala a genunchiului, dislocarile sunt cel mai adesea cauzate de traume de energie ridicata, cum ar fi caderi, accidente de autovehicule si contacte legate de sport.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata