Artrita umarului

June 6, 2021 by Birisiu Carol0
fabd6096b6c1464abb5118ede740c56f.jpg

Artrita umarului

Pentru prima data, in 2011, mai mult de 50 milioane de oameni din statele Unite au raportat ca au fost diagnosticate cu artrita umarului, in conformitate cu ancheta nationala de sanatate interviu. Pur si simplu definite, artrita este inflamatia unuia sau mai multor articulatii. Intr-un umar bolnav, inflamatia cauzeaza durere si rigiditate.

Desi nu exista nici un leac pentru artrita de umar, exista mai multe optiuni de tratament disponibile.

Tipuri de artrita a umarului:

Osteoartrita

De asemenea, cunoscut sub numele de “uzura si rupere” artrita, osteoartrita este o conditie care distruge acoperirea exterioara neteda (cartilaj articular) a osului. Pe masura ce cartilajul se uzeaza, acesta devine uzat si dur, iar spatiul protector dintre oase scade. In timpul miscarii, oasele articulatiei se freaca unul de celalalt, provocand durere.

Aceasta afectiune afecteaza, de obicei, persoanele cu varsta peste 50 de ani si este mai frecventa in articulatia acromioclaviculara decat in articulatia umarului glenohumeral.

Artrita umarului

Artrita reumatoida

Aceasta afectiune este o boala cronica care ataca mai multe articulatii in tot corpul. Este simetrica, ceea ce inseamna ca afecteaza de obicei aceeasi articulatie pe ambele parti ale corpului.

Articulatiile corpului dumneavoastra sunt acoperite cu o captuseala – sinoviala – care lubrifiaza articulatia si usureaza miscarea. Artrita reumatoida determina umflarea mucoasei, ceea ce provoaca durere si rigiditate .

Aceasta forma de artrita este o boala autoimuna. Acest lucru inseamna ca sistemul imunitar ataca propriile tesuturi. In artrita reumatoida, apararea care protejeaza organismul de infectie in loc deteriora tesutul normal (cum ar fi cartilajul si ligamentele) si se inmoaie os.

Aceasta este la fel de comuna in ambele articulatii ale umarului.

Artrita posttraumatica

Aceasta este o forma de osteoartrita care se dezvolta dupa o leziune, cum ar fi o fractura sau o dislocare a umarului.

Artropatia de rupere a coafei rotatorii

Artrita se poate dezvolta, de asemenea, dupa o mare, lunga durata de rupere a tendonelor coafei rotatorii. Coafa rotatorie rupta nu mai poate tine capul humerusului in cavitatea glenoida, iar humerusul se poate deplasa in sus si se poate freca de acrmion. Acest lucru poate deteriora suprafetele oaselor, cauzand artrita sa se dezvolte.

Combinatia dintre o ruptura mare a coafei rotatorii si artrita avansata poate duce la durere si slabiciune severa. Pacientul poate sa nu poata ridica bratul de pe o parte.

Artrita umarului


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata