Infiltratii cu acid hialuronic

May 31, 2021 by Birisiu Carol0
acid-hialuronic.jpg

Infiltrații Cu Acid Hialuronic În Genunchi
Aceste infiltratii asigura o lubrifiere adecvata si naturala in articulatii ce ajuta la reducerea procesului de frecare si de distrugere a cartilajului si joaca un rol in diminuarea nivelului de substante inflamatorii numite prostaglandine din lichidul articular formate in urma procesului de distrugere a articulatiilor.

Infiltratia se face direct in spatiul articular folosind o anestezie locala, procesul dureaza in jur de 7-10 minute folosind o metoda sterila pentru a exclude orice risc de infectie.

Infiltratii cu acid hialuronic ( solutii vascoelastice ) sunt soltuia optima in artroza. Acest lichid lubrifiaza articulatia facilitand o miscare fluida, fara frecare a oselor. Lichidul sinovial poate fi redus ca volum in formele avansate iar acidul hialuronic inlocuieste volumul pierdut.Acidul Hialuronic este un component natural al lichidului sinovial din genunchi. Acest lichid lubrifiaza articulatia, facilitand o miscare fluida, fara frecarea oaselor si actioneaza ca un absorbant al socurilor transmise la nivelul genunchiului. In formele avansate de artroza, lichidul sinovial se gaseste in volum redus. Ideea din spatele infiltratiei articulare cu acid hialuronic este de a inlocui o parte din acidul hialuronic care s-a pierdut.

Infiltratii cu acid hialuronic

Tehnica presupune injectarea direct in articulatia genunchiului a unor preparate sintetice de acid hialuronic. Care tind sa substituie lichidul articular. Efectul este pe termen lung, ducand la remedierea durerilor si a edemului. Refacerea lichidului sinovial, stimuland productia proprie de acid hialuronic.

In functie de caracteristicile produsului de acid haluronic ales, tratamentul consta in 3 injectii. Facute la interval de o saptamana, fie dintr-o singura infiltratie (monodoza). Injectiile se efectueaza in cabinetul medicului ortoped, nefiind necesara internarea in spital.

Efectul dureaza pana la un an, ceea ce face ca infiltatiile intraarticulare cu acid hialuronic sa fie utile in tratamentul artrozei genunchiului. Scazde necesarul de medicamente antiinflamatoare si antialgice. Rezultatul este cu atat mai bun cu cat pacientul nu este foarte in varsta si nu are o forma avansata .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Pe scurt


Daca va doriti o rezolvare rapida si pofitabila a problemelor dumneavoastra de sanatate, contactati-ma si lasati-ma sa va ofer ajutorul meu
Aboneaza-te la newsletter


Lasa-ti email-ul in casuta de mai jos si te voi  ajuta sa iti rezolvi problemele si de acasa!


Error: Contact form not found.


Website realizat de Luxury WJ Agency .

Ortoped Bucuresti - Dr. Birisiu Carol | Medic - Ortopedie Specializata